Marian Cramer

Press Release Dutch

December 2, 2010

Persbericht

Frederique Masselink-van Rijn

Licht

11 december, 2010 – 11 february 2011

Nieuw werk

Opening
Zaterdag, 11 december tussen 15-19 uur
In aanwezigheid van de kunstenaar

Open
Zondag, 12 december tussen 15-18 uur

Op afspraak:13 december 2010 t/m 11 februari 2011
__________________________________________________________
Marian Cramer Projects presenteert nieuw werk van Frederique Masselink-van Rijn uit de serie Licht in de Pyrenneeën.

Masselink-van Rijn neemt ons mee in een wereld van verval. Haar werk roept ons op tot het ontdekken van verhalen in onverwachte ruimtes die zij ons als een voyeur laat betreden. Dit doet zij door te spelen met het licht of juist door het weglaten ervan.
Het werk van de Nederlandse fotografe Masselink-van Rijn wordt gekenmerkt door haar poëtische benadering van de werkelijkheid. Velen zijn van mening dat haar werk meer is dan fotografie. Mede door haar gebruik van Hahnemühle papier ontleent zich aan haar schilderachtige werk een feeërieke schoonheid. De foto’s zijn op klein formaat afgedrukt. Elke foto bevat een wereld vol mysterie. Het werk behoeft geen grote glossy afmetingen om haar publiek te overtuigen.
Geboren in Frankrijk in 1982, en nu woonachtig in de Spaanse Pyreneeën en Nederland, heeft Masselink-van Rijn als autodidact in korte tijd naam weten te maken. Haar werk is opgenomen in diverse particuliere en bedrijfscollecties. Haar werk was ondermeer te zien tijdens de Fotomanifestatie Noorderlicht en onlangs fotografeerde ze de subtiele lichtval en historie in het Teylers Museum. Ism Tanya Rumpff Haarlem.
Marian Cramer Projects
Chopinstraat 31
1077 GM Amsterdam
T: + 31 (0)6 147 80 171
info@mariancramer.com
www.mariancramer.com